ŽELVÍ ŽELÉ PRO VODNÍ ŽELVY
Použité ingredience: Hovězí játra 0,298 Kg – 19,- Kč Hovězí srdce 0,315 Kg – 23 Kč Mražené filety z tresky 400g (Frionor) 43,- Kč 1 menší brokolice 500g - 25,- Kč Zelí (nejlépe čínské) Esacarole 28,- Kč Mrkev 1 a ½ - balíček se zeleninou 14,- Kč 2 jablka ( 1 kg cca 25 Kč) 2 vejce 2 sépiové kosti ( vel. 10-13 cm) cena cca 20,- Kč 1 menší miska mražených fazolek 2x červené potravinářské barvivo po á 5g – 2x 9,- Kč 4x želatina jedlá,jemně mletá,čirá Dr.Oetker po á 20 g - 4x 17,- Kč
Vajíčka uvaříme na tvrdo, rozdrtíme sépiové kosti, všechno maso omyjeme a nakrájíme na kostky, za pomocí mlýnku nebo kuchyňského robota rozemeleme maso, dále nakrájíme brokolici - konce, mrkev na kolečka, jablka bez stopek, pokrájené rozmražené fazolky a- opět rozemlít, smíchat s vejcema a s rozdrcenou sépiovou kosti, vše rozmíchat v robotu Když je směs hotová, je dobré přidat dle jiných receptů Roboran pro Exoty nebo podobný přípravek. Příprava želatiny, 1 sáček na 0,5l vody, do většího hrnce a rozmíchat V menším hrnci připravit potravinářskou barvu, 100ml vody a 1 použit jen 1 sáček barvy, přidat celou směs a za stálého promíchávání zahřívat na mírném ohni, nevařit , jen aby směs byla teplá. Současně zahříváme, ale nesmíme vařit, želatinu za stálého míchání až je hladká , vazká, a čirá. Odstavíme a vmícháme směs do želatiny, po promíchání naléváme do připravených nádob, v tomto případě do pekáčů, naléváno pomocí sběračky. Po vychladnutí želé dát v pekáčích na noc do lednice, druhý den naporcovat dle mé potřeby, zabalit do potravinářské folie ( nebo lze požít dle fantazie různé nádobky) dát do mrazáku. Poznámka: dle zkušeností lze použít i více želatiny, na toto množství o 1 nebo 2 sáčky navíc, dle potřeby bude tužší. |
|